Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons nieuws meld u zich dan aan.netherlands uk germany italy poland russia china spain

Schaatsen met Ouderen en Gehandicapten

 

Global Green Ice heeft een speciale stoel ontwikkeld om ouderen en gehandicapten ook volop te laten meedoen met de ijspret!

Op deze manier kunnen deze groepen ook van de ijspret genieten. Ook is het een fantastisch hulpmiddel om de integrate en acceptatie van deze groepen te helpen bevorderen. In een project waarbij de jeugd wordt aangezet om te bewegen en te schaatsen, kan heel simpel een lokale instelling voor ouderen en/of gehandicapten worden betrokken en vice versa.

Op deze wijze kunnen de nieuwkomers in deze maatschappij en de lokale jeugd met de ouderen en gehandicapten schaatsen en plezier hebben om zodoende het ondelinge begrip op een ontspannen en leuke wijze te bevorderen.

De gehandicapte of oudere schaatsliefhebber wordt in de stoel geplaatst en kan worden voortgeduwd door iemand die wel valide is.

Ingeval de sponsoring van uw ijsbaan problemen oplevert, is het wellicht raadzaam om in het programma van de ijsbaan onderdelen met bovengenoemde groepen op te nemen. De ervaring leert dat er bij lokale overheden vaak gelden beschikbaar zijn, om een project te ondersteunen waar ook deze groepen actief deel van uit kunnen maken.

 Via onderstaande link kunt u een filmpje zien van schaatspret met ouderen :

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsbericht?newsId=56926